Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai!
Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai!

DĀRZS – KOMPOZĪCIJA

VIETA: DREILIŅI

AINAVU ARHITEKTI: ANNA KALNIŅA, MARTA SALIŅA

GADS: 2017/2018

STATUSS: REALIZĒTS

Privātmājas labiekārtojums veidots balstoties uz mājas netradicionālo novietojumu zemes gabalā.

Lai dārza priekšējā daļa būtu ērta automašīnu novietošanai un iebraukšanai garāžā, plānots bruģa laukums, kas veidots robotas formas, tādējādi iekļaujoties un turpinot apstādījumu līnijas. Taisno līniju bruģa raksts, kas caurvijas visā dārzā, laukumus padara vizuāli vieglākus un atraktīvākus.

Arī dārza kopējā telpa kompozicionāli veidota no taisnām līnijām, kas tajā ienest sakārtotību. Skaidro līniju pastiprina cirptie dzīvžogi, kas veidoti kā teritorijas un apstādījumu zonu robežstādījumi. Cirptās formas papildinātas ar ziedošiem krūmiem, ziemcietēm un brīvi augošiem mūžzaļiem augiem.

Dārzā izveidotas divas terases – vienā no tām varēs baudīt rīta sauli, bet otrā, kas atrodas iekšdārzā, un novietota daļēji zem jumta, iespējams izlikt zviļņus un baudīt sauli dienas vidū. Iekšdārzā paredzēts neliels  laukums ar pergolu, kas robežojas ar dārza centrālo zāliena zonu un veido plašu atpūtas vietu.

Categories
WordPress Theme built by Shufflehound. © SIA "AINAVISTS" 2019